Workshopit, kurssit

IMPROVISAATIO KUOROSSA eli ”ugabugaa hatusta”
kaikille improvisaatiosta, leikkimisestä ja jammailusta riemastuville

Workshopissa kokeillaan lauluimprovisaatiota rennoissa ja mukavissa puitteissa.
Kaikki voivat osallistua, vasta-alkajista kehäkettuihin.
Teemme improvisaatioharjoituksia, tutustumme voice painting merkkikieleen sekä luomme yhdessä musiikkia lennosta.

Kuva Henrik Kettunen / Cartina
Kuva Henrik Kettunen / Cartina

 

RYTMIMUSIIKIN FRASEERAUS KUOROISSA
kuoronjohtajille ja musiikin ammattilaisille.

Rytmimusiikki-nimikkeen alle mahtuu satoja toisistaan suurestikin poikkeavia tyylilajeja. Kursiilla kurkistellaan Afro-amerikkalaisen musiikin yleisimpiin tyylilajeihin, ja niiden fraseeraukseen. Tutkailemme myös keinoja tyylilajien omaksumiseksi ja ”haltuun ottamiseksi”. Lisäksi tutustumme muutamiin tyylilajeihin ja sointiväreihin esimerkkien kautta, laulaen yhdessä kuoroille sovittamaani materiaalia.

 

LAULETAAN RYTMIMUSAA
kuoroille, laulyhtyeille

Opetellaan kevyen musiikin rytmiikan ja soundin peruskäsitteitä laulamalla porukalla. Harjoitusten lisäksi hiomme ensemblelle ajankohtaista kevyen musiikin ohjelmistoa. Ohjelmisto voi olla kuoron omaa, työn alla olevaa, tai tilattuna myös kurssille tuotavaa kirjoittamaani materiaalia.

 

Kuva Henrik Kettunen / Cartina
Kuva Henrik Kettunen / Cartina

KEHOLLISUUS JA ILMAISU LAULU-ENSEMBLEN TYÖVÄLINEINÄ

kuoroille, kuoronjohtajille

Jokainen laulaja  vaikuttaa omalla tekemisellään ja olemuksellaan siihen, miltä esitys kuulostaa ja näyttää. Kun  laulajat ilmaisevat kappaleen tunnetilaa omilla tavoillaan, muodostuu yksilöistä kiinnostava, moni-ilmeinen esitys.

Ttutustutaan tunneilmaisun tuottamiseen laulaen mm. näyttelijäntyön näkökulmasta.  Etsitään yhtymäkohtia itsensä ilmaisemiseen laulamisen ja muun ilmaisun välillä.  Tutkitaan tunnetilan vaikutusta kehoon ja äänen tuottamiseen konkreettisten harjoitteiden kautta.: miten tunne vaikuttaa kehoon, keho ääneen ja ääni tunteeseen –  tai toisinpäin.

Katriina Honkanen ja Merzi Rajala ovat vuosia kestäneen yhteistyönsä aikana kehittäneet erilaisia harjoitteita ja työvälineitä, joita voi käyttää kuoron ilmaisun kehittämisessä. Harjoitteet auttavat konkretisoimaan tunneilmaisua ja vähentämään esiintymisjännitystä.

Koulutus voidaan toteuttaa 1 – 3 päivän mittaisena.

Lisäksi työparilta voi  tilata kokonaisen produktion käsikirjoituksesta musiikin sovitukseen ja produktion ohjaamiseen ja harjoittamiseen  asti.