Merzi valmistui myös klassisen koulutusohjelmasta

Neljän ja puolen vuoden opiskelu palkittiin valmistumisella
Metropolia Ammattikorkeakoulun musiikkipedagogiksi,
pääaineena klassinen kuoron – ja yhtyeenjohto.

Tutkintokonsertin käsiohjelma valaisee opiskelumotiivia seuraavasti:
Olen rytmimusiikin ammattilainen ja aiemmalta koulutukseltani kevyen musiikin laulupedagogi (1999). Kuoro- ja lauluyhtyetyöskentely on ollut sydäntäni lähellä koko ammattiurani ajan. Olen myös toiminut aktiivisesti kevyen musiikin kuorosovittajana, tavoitteena tuottaa vaikeusasteeltaan sopivaa, kevyen musiikin estetiikkan mukaista uutta materiaalia suomalaisille kuoroille.
Kuoronjohdon opintojen pariin minut saattoi
halu oppia ”oikeasti” johtamaan ja
harjoittamaan lauluensemblea. Siis teknisen tietämyksen tarve johtamis- instrumentin käytöstä. Klassiseen opinahjoon päädyin useasta syystä. Ensinnäkin halu oppia musiikillista kaksikielisyyttä ja toive siitä, että klassisen musiikin estetiikan syvempi ymmärtäminen jalostuisi koulutustyövälineekseni klassisten laulajien opastamisessa kevyen musiikin saloihin. Olen hakenut opinahjosta myös mallia lauluyhtyedidaktiikan opettamiseksi kevyellä puolella, josta se aiemmin puuttui täysin ja täältä saamaa osaamistani soveltaen opetan lauluyhtyedidaktiikkaa nyt Metropolian popjazz-musiikin laulunopettajaopiskelijoille.
Kiitokset:
Suuri kiitos opettajalleni Jani Sivénille, jonka häikäisevä ja lämmin pedagoginen osaaminen, rautainen ammattitaito ja laaja-alainen ymmärrys musiikin koko kentän arvokkuudesta ovat olleet valonani tämän nelivuotisen polun kulkemisessa. Haluan osoittaa arvonantoni myös kuoronjohtoluokan opiskelijoille kollegiaalisesta läsnäolosta, sekä tietenkin jokaiselle laulajalle käsieni ulottuvilla näiden vuosien aikana. Kiitos myös rakkaalle puolisolleni kaikesta rohkaisusta ja tuestasi matkan varrella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *